De voordelen van een gebogen dak

Een gebogen dak geeft uw woning een moderne uitstraling en biedt u alle voordelen van een standaard schuin of plat dak.

Een gebogen dak

Wilt u een aparte uitstraling aan u woning geven? Dan is een gebogen dak iets wat u moet overwegen. Een gebogen dak zorgt voor een moderne uitstraling die meteen zal opvallen. Gebogen daken zijn niet alleen mooi, ze hebben ook praktische voordelen. Dankzij de speciale constructie creƫert u meer ruimte onder u dak. Hierdoor is het ideaal voor een kinderkamer, hobbyruimte of logeerkamer.

Bouwvergunning voor een gebogen dak

Gebogen daken zijn een vrij recent verschijnsel maar worden langzaam maar zeker steeds normaler in het Nederlandse straatbeeld. Voor het plaatsen van een gebogen dak is echter vaak een bouwvergunning nodig. Bij het aanvragen van een bouwvergunning is het belangrijk om u goed te laten informeren bij uw gemeente.

gebogen dak -2- huis

Plaatsing: waarmee moet u rekening houden?

Een gebogen dak wordt ongeveer op dezelfde manier geplaatst als een hellend dak. De constructie van een gebogen dak is echter een stuk ingewikkelder. Zo moet er meer aandacht besteed worden aan het timmerwerk, de gevel en de waterdichtheid van het gebogen dak. Vooral de waterdichtheid is een zeer belangrijk aandachtspunt om eventuele vochtproblemen te vermijden. In de constructie van een gebogen dak zorgt het onderdak dat het regenwater wordt opgevangen en op de juiste manier afgevoerd wordt.

Welke materialen worden er gebruikt?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de dakbedekking van een gebogen dak.

  • leien
  • koper
  • zink
  • dakpannen

Als er geen gebruik wordt gemaakt van dakpannen is het verstandig om voor voldoende warmte- en geluidsisolatie te zorgen hiermee garandeer je nachtrust. Naast de praktische eisen van de gekozen dakbedekking is het ook zeer belangrijk om het esthetische aspect niet te vergeten.

gebogen dak -1- daken

Extra ruimte door een gebogen dak

In tegenstelling tot een hellend dak krijg u door de vorm van een gebogen dak juist extra ruimte binnenshuis. Door deze extra ruimte zijn de kamers onder een gebogen dak uitstekend geschikt als slaapkamer of hobbyruimte. Overweegt u een gebogen dak maar heeft u nog vragen? Reageer gerust op dit artikel, of vraag offertes aan, hiermee komt u in contact met specialisten uit uw regio.

5/5 - (1 stemmen)