EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is duurzaam en recyclebaar. Met EPDM heeft u de mogelijkheid om uw dak groen te maken.

EPDM prijzen

EPDM is een voordelige soort dakbedekking. Dit heeft niet alleen te maken met de aanschafprijs, maar ook met de lange levensduur. Bent u benieuwd naar de prijzen van EPDM dakbedekking? In onderstaande tabel ziet u de prijzen van EPDM in vergelijking met andere soorten dakbedekking.

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduur*Gemiddelde totaalprijs per m2, incl. btw
Plat of gebogen dak
Bitumen25 jaar€ 45
PVC25 jaar€ 55
EPDM40 jaar€ 50
Groendak**60 jaar€ 55
Hellend of gebogen dak
Betondakpannen30 jaar€ 50
Leien40 jaar€ 70
Riet40 jaar€ 90
Kleidakpannen50 jaar€ 60
Aluminium50 jaar€ 75
Koper80 jaar€ 120
Zink100 jaar€ 80

De prijzen zijn inclusief:

 • dakbedekking;
 • arbeidskosten;
 • verwijderen en afvoeren oude dakbedekking;
 • dakbedekking plat dak: schoonmaken ondergrond.

40% besparen door het aanvragen van offertes

Overweegt u om uw dak te laten bedekken met EPDM? Vergelijk dan meerdere offertes van verschillende dakdekkersbedrijven. Door het vergelijken van meerdere offertes kunt u kiezen voor de dakdekker met de beste prijzen. Hiermee kunt u wel tot 40% besparen op verbouwen en wordt het aanbrengen van een EPDM dakbedekking een stuk voordeliger.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking staat ook wel bekend als een hightech synthetisch rubber. EPDM heeft een groot voordeel en dat is dat dit materiaal op maat gemaakt wordt. Een dakbedekking van EPDM word op maat gesneden aan de hand van de door u opgegeven maten. Hierdoor past het precies op uw dak zonder dat er nog aan gewerkt hoeft te worden. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij een dakbedekking van dakleer. Hierbij worden de rollen ter plekke bijgesneden en aangepast om uiteindelijk uw dak compleet te bedekken. Hierdoor is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner. Een dakbedekking van EPDM is geheel onderhoudsvrij, het gehele jaar beloopbaar en volledig recyclebaar. Ook bezit EPDM een aantal kwaliteiten door de rubberen aspect van dit dakbedekking, zoals bijvoorbeeld:

 • hoge elasticiteit
 • blijvend elastisch bij temperatuurschommelingen
 • bestand tegen weers- en ozon invloeden
 • wortelbestendig

Epdm dakbedekking

Groen

Een dakbedekking van EPDM is gemaakt van synthetisch rubber dat wortelbestendig is. Dit maakt het een ideale ondergrond voor als u iets groens wilt toevoegen aan uw dak. Zo zou u een groendak bovenop uw EPDM dakbedekking kunnen aanbrengen, wat een aantal sterke kwaliteiten met zich meebrengt, zoals:

 • extra bescherming tegen schadelijke effecten vanuit de ozon
 • langere levensduur
 • verkleining van temperatuurschommelingen
 • extra bescherming tegen regen, hagel en wind

Uw dak moet echter wel het extra gewicht van deze groene laag kunnen ondersteunen, en er moet ook een goed afvoersysteem aanwezig zijn voor al het extra water dat deze groene laag vasthoudt. Hier tegenover staat dat u mogelijk aanspraak maakt op een subsidie van uw gemeente.

EPDM dakbedekking: Doe het zelf

Een rubberen dakbedekking is gemakkelijk aan te brengen met lijn en primer, hierdoor is het zelf aanbrengen van een EPDM dakbedekking een optie die u kunt overwegen. Er zijn echter een aantal kwaliteiten die een dakdekker met zich meebrengt ten opzichte van als u het zelf zou doen. Zo weet een dakdekker wanneer er met de dakbedekking gewerkt kan worden, de plekken en hoeveelheden waar lijm aangebracht moet worden en hoe het EPDM mooi en egaal afgewerkt kan worden.

Bespaar tot wel 40% door het aanvragen van offertes

Heeft een dakbedekking van EPDM voor u de beslissende kwaliteiten en wilt u uw dak hiermee gaan bedekken? Dan adviseren wij u om geheel vrijblijvend en eenvoudig meerdere offertes van verschillende dakdekkers aan te vragen. Zo kunt u de prijzen vergelijken en profiteren van de voordeligste keuze voor het aanbrengen van uw EPDM dakbedekking.

Epdm dakbedekking offertes