PVC dakbedekking

Een pvc dakbedekking maakt uw platte dak waterdicht, recyclebaar en is onderhoudsvriendelijk. Bovendien heeft dit type dak weinig onderhoud nodig. PVC geeft ook de mogelijkheid tot een groendak.

PVC dakbedekking prijzen

Een dakbedekking van PVC wordt in alle gevallen aangebracht met lijm en zeer hete lucht dat wordt aangebracht door middel van een mechanische föhn. Bij het aanbrengen van een PVC dakbedekking is de techniek hetzelfde. Echter is het verschil in prijzen terug te vinden tussen verschillende dakdekkers. Het is daarom alleen mogelijk om een prijsindicatie te geven. De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van een PVC dakbedekking is €80 – € 90 per m2 (incl. verwijderen oude dakbedekking en btw). Is niet enkel uw dakbedekking aan vervanging toe maar het complete platte dak? Lees hier meer over een plat dak vervangen.

40% besparen op de plaatsing van PVC dakbedekking

Overweegt u om uw dak te laten bedekken met PVC? Vergelijk dan eerst meerdere offertes van dakdekkersbedrijven. Door het aanvragen van vrijblijvende offertes kunt u kiezen voor een professionele en voordelige dakdekker. Hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op de werkzaamheden en het plaatsen van een PVC dakbedekking

PVC: de kunststof dakbedekking

PVC staat voor PolyVinylChloride en is een dakbedekking gemaakt van kunststof. Een dakbedekking van PVC wordt op dezelfde manier aangebracht als een dakbedekking van bitumen. Het PVC wordt in rollen uitgerold op het dak en hier op maat gesneden. Enige oneffenheden of obstakels zoals een dakraam of ventilatierooster worden tijdens de werkzaamheden meegenomen en ter plekke vakkundig opgenomen in de dakbedekking.

PVC dakbedekking dak

Eigenschappen van PVC

Een dakbedekking van PVC is gemaakt van weekgemaakte PolyVinylChloride. Hierdoor heeft een PVC dakbedekking een aantal zeer sterke eigenschappen. Naast het feit dat PVC waterdicht en UV-bestendig is, biedt het ook de onderstaande kwaliteiten:

  • Milieuvriendelijk
  • Recyclebaar
  • Wortelbestendig
  • Onderhoudsvrij

Alternatieven PVC dakbedekking

Een dakbedekking van PVC is dakbedekking die alleen geschikt voor plat dak of een dak met een zeer lichte helling. Voor een schuin dak is het aan te raden om naar een dakbedekking van dakpannen te kijken. Laat u dakpannen leggen dan kiest u voor een lange levensduur. Dit is ook een reden waarom nog veel schuine daken voorzien zijn van dakpannen. Bij het kiezen voor een dakbedekking voor uw platte dak kunt u ook kijken naar dakbedekking van EPDM. Een dakbedekking van EPDM kent veel van dezelfde kwaliteiten die een PVC dakbedekking ook bezit. Een dakbedekking van EPDM is echter gemaakt van een synthetisch rubber. Hierdoor is het zeer elastisch en kunnen dakramen of andere obstakels op het dak gemakkelijk en vakkundig opgenomen worden in de dakbedekking.

Een milieubewust alternatief voor PVC dakbedekking is een groendak. Dit type dak bestaat uit een onderlaag met daarboven verschillende soorten planten en mossen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ziet er ook nog eens heel mooi uit. Het is zelfs mogelijk dat u bij uw gemeente aanspraak maakt op een subsidie als u een groendak laat plaatsen.

Bespaar tot wel 40% door het aanvragen verschillende offertes

Heeft een dakbedekking van PVC voor u de beslissende kwaliteiten en zou u graag uw platte dak hiermee willen bedekken? Dan adviseren wij u om eenvoudig en geheel vrijblijvend meerdere offertes van verschillende dakdekkers aan te vragen. Zo kunt u deze prijzen vergelijken en profiteren van de meest voordelige keuze voor het aanbrengen van uw PVC dakbedekking.

PVC dakbedekking offerte