Dakdekkersbedrijf

Bent u benieuwd naar wat het laten opknappen van uw dak door een professioneel dakdekkersbedrijf kost? Lees hier hoe u het dakdekkersbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding vindt zodat u er snel weer volledig beschermt bij zit.

Kosten inhuren dakdekkersbedrijf

Het inhuren van een dakdekkersbedrijf voor uw dakklus is een verstandige keuze. Kwaliteit is erg belangrijk bij één van de meest essentiële onderdelen van het huis. Is het dak niet volledig waterdicht, dan heeft dit gevolgen voor de gehele woning. Maar wat zijn de kosten als u kiest voor kwaliteit? In het onderstaande overzicht ziet u de gemiddelde kosten voor het inhuren van een professioneel dakdekkersbedrijf.

Taak dakdekkersbedrijfGemiddelde prijs per m2, incl. arbeidskosten, materiaal en btwGemiddelde prijs voor een dak van 30 m2
Dakbedekking op plat dak
Nieuwe laag dakbedekking op de oude laag€ 45 - € 65€ 1.350 - € 1.950
Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen van een nieuwe laag€ 75 - € 100€ 2.250 - € 3.000
Dakbedekking op hellend dak
Verwijderen oude dakbedekking en plaatsen van een nieuwe laag€ 75 - € 130€ 2.250 - € 3.900

Of u in de lagere of hogere prijsklasse zit is afhankelijk van meerdere factoren:

 • de ervaring van de dakdekker; van starter tot ervaren dakdekker
 • hoe specialistisch het werk is; van eenvoudig te plaatsen dakpannen tot het ambtelijke rieten dak en oppervlaktes met onderbrekingen, bijvoorbeeld door veel ramen
 • grootte van het project; hoe groter het project, hoe lager de kosten per m2 omdat het voor het dakdekkersbedrijf efficiënter is om grote oppervlaktes te voorzien van dakbedekking
 • hoogte; van een gemiddelde hoogte van het dak (tot 7 meter) tot een hoger dak met meer risico;
 • concurrentie; van veel concurrentie tot weinig concurrentie

Dakbedekking – afbeelding 3 rond dak

Wat kost uw dakklus?

Bent u benieuwd naar wat het inhuren van een dakdekkersbedrijf kost voor uw dakklus? Vraag gratis tot wel 5 offertes op van betrouwbare dakdekkersbedrijven in uw regio. Dit is volledig vrijblijvend, dus ook als u zich nog aan het oriënteren bent op het gebied van prijzen is dit een goede stap om te nemen. Wat de voordelen zijn?

 • gratis specifieke prijsinformatie voor uw klus;
 • met één aanvraag tot wel 5 offertes in huis;
 • vergelijkingsmateriaal wat een besparing kan opleveren tot wel 40% op de klus;
 • een realistisch budget opstellen.

Doordat ieder dakdekkersbedrijf andere prijzen hanteert kunt u door het vergelijken van offertes tot wel 40% op de kosten besparen. Mensen die eerder een offerteaanvraag hebben gedaan deelde deze ervaring. Zo heeft u straks het beste dakdekkersbedrijf voor uw klus zonder te veel te betalen.

Wat kan een dakdekkersbedrijf voor u betekenen?

Een dakdekkersbedrijf geeft u graag vakkundig advies. Uit ervaring weet een dakdekker precies wat uw dak nodig heeft en hoeft u niet urenlang op internet te speuren naar alle mogelijkheden. Uw wensen worden door middel van een persoonlijk gesprek in kaart gebracht. Dit gesprek geeft de dakdekker direct de gelegenheid om het dak te bekijken zodat u van een gericht advies wordt voorzien. De taken die het dakdekkersbedrijf vervolgens kan oppakken zijn:

Klussen dakdekkersbedrijfOmschrijving
DakrenovatieIs uw huidige dakbedekking aan volledige vervanging toe? Een dakdekkersbedrijf verwijdert de oude laag en voorziet uw dak van een verse laag dakbedekking naar keuze. Dit doen zij voor zowel een plat als hellend dak.
Nieuw dakLaat u uw droomhuis bouwen of is uw oude dakconstructie aan vervanging toe? Een dakdekkersbedrijf kan deze klus van a tot z voor u realiseren. Voor deze klus moet u wel iets dieper in de buidel tasten, gemiddeld beginnen de kosten bij een bedrag van € 20.000.
DakreparatieVoldoet een deel van uw dak niet meer aan de taak om u en uw bezittingen te beschermen maar is de rest van de dakbedekking nog in prima staat? Een dakdekkersbedrijf kan een gedeelte van uw dak repareren. Omdat dit vaak kleine klussen zijn vraagt een dakdekkersbedrijf in de meeste gevallen een starttarief van rond de € 250.
OnderhoudZit de dakbedekking erop en wilt u er zo lang mogelijk geen omkijken meer naar hebben? Laat een dakdekkersbedrijf dan uw dak onderhouden. Het dakdekkersbedrijf kan u adviseren over wanneer een onderhoudsbeurt nodig is voor de door u gekozen dakbedekking. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een rieten dak, is het interessant om te vragen naar een onderhoudscontract. Dit is vaak goedkoper en u heeft echt geen omkijken meer naar uw dak. Een onderhoudsbeurt bestaat uit het controleren van het dak op slijtage en het verwijderen van algen en mossen. Hierdoor gaat de dakbedekking jaren langer mee.
Extra’sHeeft u aanvullende wensen voor uw dak? Naast de taken die u verwacht bij een dakdekkersbedrijf, doen zij vaak meer dan dat. Dakgoten, isolatie, een dakraam of dakkapel laten plaatsen, veel dakdekkersbedrijven zijn ook hierin gespecialiseerd zodat ze de totale dakklus voor u kunnen uitvoeren. Bespreek daarom vooral al uw wensen, zo heeft u maar één keer een klus op het dak.

Dakreperatie - 1 - dakpannenleggen

Herken een professioneel dakdekkersbedrijf

Uw dak is één van de meest kwetsbare gedeeltes van het huis. Een professionele aanpak van uw dak is daarom erg belangrijk zodat u zorgeloos kunt genieten van uw woning. Een professioneel dakdekkersbedrijf herkent u aan keurmerken. De onderstaande keurmerken bieden u zekerheid op het gebied van deskundigheid en kwaliteitsbewaking van het materiaal en de werkzaamheden:

 • Vebidak: De brancheorganisatie die de kwaliteit waarborgt van dakdekkersbedrijven die bitumineuze en kunststof dakbedekking plaatsen.
 • Dakmerk: Het keurmerk voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen omtrent platte daken.
 • Dakmeester: Stichting Dakmeester is het landelijke netwerk van gekwalificeerde dakdekkers en materialen voor het hellende dak. Dakdekkersbedrijven die hierbij zijn aangesloten dragen de titel ‘Dakmeester’ en kunnen als de beste dakpannen leggen.
 • Dumebo DWS: De branchevereniging voor dakdekkersbedrijven die de kwaliteit omtrent metalen daken waarborgt.
 • KOMO: Het keurmerk dat waarborgt dat het dakdekkersbedrijf enkel kwalitatieve dakbedekking gebruikt.
 • VCA (veiligheid): Certificaat voor dakdekkersbedrijven die voldoen aan de eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu.

Dakdekkersbedrijf - 1 - groendak

Waar kunt u dakdekkersbedrijven nog meer op vergelijken?

Nog meer punten waar u op kunt letten in uw zoektocht naar het meest geschikte dakdekkersbedrijf zijn:

 • regionaal of landelijk dakdekkersbedrijf: Kiest u voor een klein en regionaal dakdekkersbedrijf, dan kiest u voor lagere reiskosten en persoonlijk contact. Kleine bedrijven hebben vaak meer aandacht voor het in kaart brengen van al uw wensen. Een groot en landelijk opererend dakdekkersbedrijf heeft de voordelen van een aparte onderhouds- of serviceafdeling waar u 24 uur per dag terecht kunt. Een lekkage of een ander spoedgeval is vaak snel verholpen.
 • prijsopbouw: De prijzen van verschillende dakdekkersbedrijven lopen vaak flink uiteen, wat kan oplopen tot wel 40%. De prijsopbouw is daarom erg belangrijk om naar te kijken zodat u niet te veel gaat betalen voor de klus.
 • garantie: De garantie op materialen en werkzaamheden verschilt per dakdekkersbedrijf, neem daarom ook de garantie mee tijdens het vergelijken.
 • extra mogelijkheden: Heeft u specifieke wensen, zoals isolatie en bijvoorbeeld dakramen, kijk dan goed of het dakdekkersbedrijf aan deze wens kan voldoen. Zo heeft u maar één keer gerommel op uw dak.
 • tijdsplanning: Wellicht heeft u zelf al in gedachten wanneer u de dakklus wilt laten uitvoeren. Dan is het uiteraard goed om te kijken naar welk bedrijf op die data beschikbaar is.

Gratis offertes van dakdekkersbedrijven ontvangen

U weet nu meer over hoe u een betrouwbaar dakdekkersbedrijf herkent en wat de gemiddelde prijzen zijn. Wilt u uw zoektocht naar prijsinformatie compleet maken zonder dat u dit geld en veel tijd kost? Vraag hier gratis en zonder verplichtingen offertes aan van betrouwbare dakdekkersbedrijven in uw regio. Met het invullen van één aanvraag krijgt u binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes in huis. Vergelijk de prijsopgaves, daar weet u nu alles vanaf, en dan heeft u straks een professioneel dakdekker op uw dak staan voor de beste prijs.

Dakdekkersbedrijf - 2 - vrouw laptop