Dakreparatie

Het dak is één van de meest kwetsbare onderdelen van uw woning. Lekt het dak dan kan dit na verloop van tijd de rest van het huis ook aantasten. Dat wilt u uiteraard niet. Wat de dakreparatie kosten zijn en wanneer dakreparatie of totale vernieuwing nodig is leest u hier.

Dakreparatie kosten

Dakschade? Gelukkig zijn er ervaren dakdekkers die uw getroffen dak er snel bovenop helpen zodat u weer een veilige thuishaven heeft. Maar wat kost een dakreparatie eigenlijk? In de meeste gevallen komt dakschade voort uit dat de levensduur van uw dakbedekking is bereikt. In dit geval is het aan te raden om voor een complete dakrenovatie te kiezen. U bent dan goedkoper uit dan wanneer ieder jaar een dakreparatie nodig is totdat u toch echt niet meer om de dakrenovatie heen kunt. Is uw dakbedekking nog in een goede staat maar heeft u last van een plaatselijke lekkage die u graag wilt laten verhelpen? De kosten voor dakreparatie van een plat dak liggen rond de € 275 per m2. Wilt u een hellend dak repareren? Dan liggen de kosten voor dakreparatie tussen de € 150 en € 350 per m2. Bekijk hieronder alle gemiddelde dakreparatie kosten.

DakreparatieGem. dakreparatie kosten, incl. btw
Dakbedekking plat dak: zwakke gedeelte vervangen€ 250 - € 300 per m2
Dakbedekking hellend dak: enkele dakpannen vervangen€ 150 - € 350 per m2
Nokvorsten vervangen€ 50 - € 100 per meter
Dakgoten vervangen€ 65 - € 100 per meter

Dakreparatie kosten

Uiteraard kunnen de kosten voor uw dakreparatie anders uitpakken, iedere schade is tenslotte anders. Een specifieke prijs geven voor uw situatie is daarom lastig. Maar geen nood, daar hebben we iets op gevonden. Om onze dienstverlening zo compleet mogelijk te maken bieden we u de kans om gratis offertes aan te vragen. Dit is volledig vrijblijvend. In de aanvraag geeft u aan om wat voor dakschade het gaat en binnen 2 werkdagen ontvangt u van maximaal 5 betrouwbare dakdekkers in uw omgeving prijsopgaven. Zo weet u met welke kosten u rekening dient te houden én u ziet direct welke dakdekker uw dakreparatie voor de beste prijs uitvoert.

Lekkage? Handel snel

Vieze smoezelige gele kringen op uw plafond of een ruimte die klam en vochtig aanvoelt? Een duidelijk signaal van lekkage. Zodra u signaleert dat uw dak niet meer waterdicht is, kom dan direct in actie. Hoe langer u namelijk wacht met de dakreparatie, des te meer de dakconstructie wordt aangetast en hoe hoger de kosten gaan oplopen. Nodig het meest interessante dakdekkersbedrijf uit om uw dak te komen bekijken. Is er een kleine reparatie nodig, dan kan in veel gevallen de dakdekker dit zelfs direct voor u verhelpen. Zo hoeft u niet langer tegen de gele vlekken aan te kijken of creatief te zijn met emmers. Als u hiervoor verzekert bent, heeft u grote kans dat u hier bovendien weinig tot niets voor hoeft te betalen. Lees hier meer over bij de Consumentenbond.

Dakreparatie lekkage dak

Wanneer is dakreparatie nodig?

Signaleert u één van de volgende problemen, dan is het tijd om in actie te komen:

 • lekkend water, gele kringen, klam en vochtig in de ruimte onder het dak
 • lekkende goten
 • afgebladderd houtwerk
 • kapot loodwerk
 • hellend dak: scheef liggende of zelfs missende dakpannen, beschadigde of geschilferde dakpannen, versleten voegen bij de daknok
 • plat dak: scheurtjes in de dakbedekking, trimlijsten kapot, grote hoeveelheid water op het dak

Dakreparatie huis

Dakreparatie van een plat dak

Hoe gaat een dakreparatie eigenlijk in zijn werk voor platte daken en wat kunt u zelf doen om op de kosten te besparen? En dakreparatie op een plat dak bestaat uit de volgende stappen:

 1. Analyseren van het probleem: Is uw dak goed bereikbaar dan kunt u ervoor kiezen om zelf te speuren naar de schade. Dit neemt namelijk de meeste tijd in beslag. Vindt u de boosdoener niet? Dan heeft uw dakdekker de juiste apparatuur om de schade op te sporen.
 2. Dak schoonmaken: De beste situatie voor een dakreparatie is een schoon dak. Het dak vrijmaken van water, vuil en eventueel grind kunt u zelf doen maar uiteraard ook laten doen door de dakdekker.
 3. Dakreparatie: De dakreparatie zelf is precisiewerk, laat dit lekker aan de expert over. Bij kleine schadegevallen kan een dakdekker ervoor kiezen om met reparatiepasta het geheel weer waterdicht te maken of om een nieuwe laag van uw dakbedekking over de schade aan te brengen.
 4. Controle: Vervolgens controleert de dakdekker of uw dak weer volledig waterdicht is.

Dakreparatie van een hellend dak

Hoe gaat de dakreparatie voor een hellend dak in zijn werk en wat kunt u zelf doen om op de kosten te besparen?

 1. Analyseren van het probleem: Dakschade bij een hellend dak is in tegenstelling tot een plat dak vaak snel te vinden. U ziet bijvoorbeeld een scheur in de dakpan, de dakpan ligt niet meer op de plaats waar die toch echt hoort of er missen zelfs enkele dakpannen na een herfststorm. Deze plekken kunt u rapporteren aan uw dakdekker. Lastigere plekken zijn kapotte nokvorsten (de rand over de nok van het dak) of een vervaagde glazuurlaag waardoor de dakpan vocht doorlaat. Ziet u de boosdoener niet direct? Dan gaat de dakdekker voor u op zoek.
 2. Dakreparatie: Is uw dak verder in prima staat dan kan de dakdekker de kapotte/missende dakpannen vervangen en zitten u en al uw bezittingen er er de komende jaren weer beschut bij. Gaat het bijvoorbeeld om de vervaagde glazuurlaag op de dakpannen, dan is de kans groot dat uw dakpannen hun levensduur hebben bereikt en algehele vervanging aan te bevelen is.

Plat dak repareren

Totale renovatie?

Beschermt uw dak u niet meer tegen de Hollandse regenbuien, is de levensduur bereikt en giert er wind door het dak heen wat uw energierekening niet ten goede komt? Bij het vaststellen van schade is het mogelijk dat de dakdekker signaleert dat de dakschade groter is dan in eerste instantie lijkt. De dakdekker kan u dan adviseren om uw complete dakbedekking te laten renoveren. Een dakrenovatie is vaak voordeliger dan dat u ieder jaar weer een beroep moet doen op de dakdekker omdat weer een ander deel van het dak het begeeft. Laat een dakdekker uw dak inspecteren om te weten of in uw geval dakreparatie of -renovatie nodig is.

Besparen op de dakreparatie kosten

Wist u dat het prijsverschil tussen diverse dakdekkersbedrijven kan oplopen tot wel 40%? Te veel geld betalen voor de dakreparatie is niet moeilijk. Het aanvragen van gratis offertes om dit te voorkomen is ook niet moeilijk én kan u wel tot tientallen euro’s besparing opleveren. Vraag hier gratis en zonder verplichtingen tot wel 5 offertes aan van betrouwbare dakdekkers in uw regio. De specifieke prijsinformatie heeft u binnen 2 werkdagen in huis en u ziet in één oogopslag wie u de beste prijs biedt.

Dakreperatie offerte